laughter :)

Author: ctjuliana / Labels: , ,



say cheeeese!! tunjukkan gigi anda =D


saye da mcm cikgu tadika daaa..hehe


take our pikcha please!! heee..

LAUGHTER
yes!! we laugh tru all the time when we were in there. in zoo negara lah. sounds funny rite??

"Pergi zoo??biar betol..buat ape kat situ?" one of my cousin, Zul, asked me.

"heyy, dont judge it. have you ever been there before?"

"hahah..tempat budak2" anoyyed me ofcos!!

"heyy old man! memang la tempat budak2..tak kan la budak2 pegi tanpa adult kot"

We went to zoo negara last christmas. Its so so so tiring but we do having so much fun. I brought along with me my adek2 and cousins..bring them together its not tat easy. i really watched them out. put my extra extra careful so tat im not going to miss them anywhere in the zoo. Hey! Its christmas laa, public holiday. Nauzubillah, ramai betol manusia. Memang betol2 1 malaysia lah!

If i were to compare zoo negara sekarang dengan yang dulu, memang sangat jauh bezanye!! Zoo negara sekarang da sangat chantek dan berseh!! trem die pon da canggeh. More comfortable. Walaupon hari panas, tak terase sangat bahang nyer, sbb..bnyk pokok! haa itulah gune nyer tumbuhan hijau kan?..talking about the animals there pulak, ade banyak taman2 yang baru di bina, including, taman rama2, birds world, bees world, aquariums, reptile world..dan banyak lagi! Tapi, ade jugak certain2 animals yg memang da terlalu tue dimamah usie! :D

i was so happy lah bawa budak2 kecik ni pegi jalan2..one thing about these children, they very courious to noe bout something. They asking too many questions. Thank god, the knowledge i learnt still in my brain. Kalau tidak malu je x dapat jawab soklan mereke! heee.. :D

Okeyla..need to pack things for JKM!! huhuhu..
Moge selamat perjalanan, Amin ;)





2 comments:

myaamirah said...

jue.. bape tiket masuk zoo ea?? wanna go there..

ctjuliana said...

tiket msok zoo?
klo x slp..rm20 untuk adult..
rm 6 untuk children..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment