bukan salah saya

Author: ctjuliana / Labels: ,

"bukan salah saye..saye ni student je"

kalaulah bolehku undur mase, nak je lemparkan kate2 tersebut untuk back up diri sendiri.

Tomorrow is friday. I have to cover beds for grand ward round for orange team. Semase dalam perjalanan ke ward O&G, aku berselisih dengan 1 keluarge waris pesakit. Mule-mule aku ingtkan sekumpulan doctor yg nk balik kerje..tp i was wrong. i heard some bad words coming out from them. Kutuk nurse, kutuk doctor, kutuk PPUKM.

"okey they are not in nice mood as i am" i whispered. Suddenly one of the family, dengan muke bengis nye, sambil melipat lengan baju kemejenyer stop me from entering O&G emergency entrance.

"adek, bole kasi mak akak masok gune pintu ni tak? keluarge kami tengah operate kat dewan bedah" his wife asked me.

"akak bole masok ikot pintu sane kan?" i replied.

"pintu dah tutop..pak guard suruh masok ikot pintu lobi"

"ha ah kene gune pintu lobi sebab da malam ni, kene dapatkan pass kat lobi baru boleh masok"

"tak boleh gune pintu ni?" she asked me once again.

"errr.." belom sempat aku meneruskan kate-kate,

That bengis guy raised his voice loudly to me, saying a bad words. Macam org kene sampuk hantu lagak gerinyer. i'd never seen people mad like this before. Gengaman tangan die mcm nk tumbuk orang. i was too afraid to see his face. Luckily, isteri die tarek die and tried to stop him.

"dahla jom blaa, nak tunggu org mati baru nak kasi masok agaknye. pakai wite coat je lebih"

hah..rs macam hati di sentap dgn laju nyer!! air mate da mmg bergenang. pooling around my eye balls. tunggu mase nak jatuh jek..huhu, atlas jatuh jugak titisan2 air mate dalam lift. my bad.

Sabarla wahai hati. org tu terlalu stress and desperately to see his important person in operation theater. I whispered. And hopefully his important person in OT operated safely. amin.








1 comments:

myaamirah said...

nice story beb... luckly u understood them..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment